Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Nica Home Projects - Interieurarchitect Ninove

Wat doet een goede interieurarchitect?

"Vertel eens, wat doet een interieurarchitect nu precies?". Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel mensen me deze vraag al hebben gesteld. Een aantal maanden geleden leerde ik een koppel kennen dat me op de man af vroeg waarom ze in godsnaam een beroep op mij zouden doen voor het ontwerpen en plaatsen van hun keuken. Ze konden toch ook de keukenwinkel om de hoek binnenstappen en daar een exemplaar uit de catalogus kiezen. Tja, het werd een pittig gesprek maar met een positief einde. Ik kon het koppel overtuigen met mij in zee te gaan voor het ontwerpen en plaatsen van hun keuken. Hieronder krijg je in het kort de argumenten die ik daarbij gebruikte. Waarom is de meerwaarde van een interieurarchitect zoveel groter dan dat van een keukenverkoper? Lees mijn antwoord op de vraag: wat doet een interieurarchitect?

Ik optimaliseer jouw leefwereld

Een interieurarchitect vult al jouw wensen zo volledig mogelijk in. Dat betekent dat ik in de eerste plaats heel goed luister naar wat je vertelt, wat je wensen zijn, je verlangens, je dromen. Pas na dit grondige kennismakingsgesprek ga ik over tot het ontwerpen van een interieur dat volledig aangepast is aan wat jij wilt. Mijn ontwerpen zijn volledig op maat van jouw leefwereld.

Ik lever een volledig project af, van klein tot groot, van a tot z

En dat kan wel eens tegenvallen bij keukenverkopers. Zodra de handtekening onder de bestelbon is geplaatst, worden ze in veel gevallen nagenoeg onbereikbaar en krijg je te maken met een onpersoonlijk opvolgteam. Een interieurarchitect daarentegen laat je niet in de steek, maar volgt het volledige project op met alle nodige documentatie en plannen. Weet je wat een interieurarchitect allemaal doet? Alles opmeten, schetsen, technische 2D- en 3D-plannen tekenen voor klant, aannemers en leveranciers, prijsoffertes opvragen, meetstaten maken, werven opvolgen, verslagen en planningen opmaken, meubels, verlichting, raamdecoratie en accessoires kopen, levering van de goederen opvolgen. Alles wat een keukenverkoper niet doet.

Ik coördineer het werk van alle partijen

Een interieurarchitect zorgt ervoor dat iedereen die iets met het project te maken heeft, optimaal samenwerkt. Dat het werk van alle betrokkenen — algemene aannemer, elektricien, stoffeerder, schilder, behanger — naadloos volgt op het andere, van timing over werkwijze tot oplevering. Soms is dat echt puzzelwerk, want er zijn altijd meerdere partijen betrokken, of het nu om een woning, winkel of kantoor gaat, of een nieuwbouw, verbouwing of renovatie. Maar laat puzzelen nu net een van mijn hobby's zijn.

Ik treed op als uw advocaat

Een interieurarchitect is de aanspreekpersoon tussen u en de uitvoerders waar ik het daarnet over had. We zijn allemaal maar mensen, gelukkig maar. Door een te vlugge communicatie gebeuren soms fouten waardoor woordenwisselingen ontstaan. In dat geval speel ik scheidsrechter en zorg ik ervoor dat er een oplossing wordt bereikt. U hoeft geen seconde wakker te liggen.

Ik controleer alle werken

Tijdens het hele project en ook als het is afgerond gaan we na of de werken goed en volgens de normen zijn uitgevoerd. Moet er iets worden bijgestuurd, dan zorgen we daarvoor. Ik bekijk dit graag samen met u. Dat is trouwens mijn verantwoordelijkheid. En dan volgt de uiteindelijke bevestiging. Het mooie resultaat is voor u.

Samenvattend: wat doet een interieurarchitect nu precies?

Schakelt u een interieurarchitect in voor een restyling van uw leefruimte, een verbouwing, een nieuwe keuken? Dan zit u goed. Want een interieurarchitect ontwerpt niet alleen op maat, maar regelt alle details zodat u op de beide oren kunt slapen. Zijn er problemen, dan los ik die op. Van a tot z. Van klein tot groot. Telkens opnieuw streef ik naar perfectie. Want alleen op een perfecte restyling of een perfecte uitvoering kan ik trots zijn.

Neem gerust contact met me op als ik ook u kan helpen.