Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Nica Home Projects - Interieurarchitect Ninove

Veelgestelde vragen

Interieurprojecten op een correcte manier opvolgen is van het allergrootste belang om een prachtig eindresultaat te bereiken. U weet wellicht dat (ver)bouwen niet zo leuk is. Het begint allemaal heel fijn. U wilt verbouwen, u bruist van de creatieve ideeën, u bekijkt alle mogelijke interieurs en opeens gaat het licht branden: u weet exact wat u wilt. Ook het resultaat van de verbouwing is prachtig. Het is die periode daartussen die soms leidt tot stress en ergernis. Die wil ik voor u vermijden. Hoe? Door een perfecte opvolging van mijn interieurprojecten, van eerste schets tot definitieve aflevering.

Lees je graag meer over de opvolging van interieurprojecten?

Een goede planning van uw interieur- of renovatieproject is enorm belangrijk. Want als u exact weet op welke dag de muren eruit gaan, de plamuurder en schilder komen, de nieuwe meubeltjes worden geleverd … dan pas kan u spreken van rust, zelfs van gemoedsrust. Gemoedsrust is belangrijk in élke fase van het leven, maar zeker wanneer u in een verbouwing of renovatie zit. Samenwerken met een interieurarchitect die niet alleen goed werk levert, maar ook een degelijke werk- en werfplanning opstelt, is eigenlijk van levensbelang.

Verbouwen, restylen of renoveren zonder een goede planning? Niet aan te bevelen. Lees meer over waarom een goede planning voor uw interieurproject zo belangrijk is.

U hebt een goede interieurarchitect nodig, want u bent volledig uitgekeken op uw leefruimte. U wilt iets nieuws en roept daarvoor graag de hulp in van een deskundige. Een goede interieurarchitect als het enigszins kan. Maar hoe vindt u nu een goed exemplaar? Belangrijk, want zoals in alle beroepen is de ene interieurarchitect de andere niet. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een goede interieurarchitect te vinden. Meer weten over hoe u een goede interieurarchitect vindt?
Een interieurarchitect vult al jouw wensen zo volledig mogelijk in. Dat betekent dat ik in de eerste plaats heel goed luister naar wat je vertelt, wat je wensen zijn, je verlangens, je dromen. Pas na dit grondige kennismakingsgesprek ga ik over tot het ontwerpen van een interieur dat volledig aangepast is aan wat jij wilt. Mijn ontwerpen zijn volledig op maat van jouw leefwereld. Meer weten over wat een goede interieurarchitect doet?
Heb je een goede huisarchitect gevonden? Neem dan gerust contact op met die man of vrouw. Een eerste tip? Contacteer meteen een aantal kandidaat-interieurarchitecten, want ook hier loont het de moeite om te vergelijken. Beperk je evenwel tot drie stuks, want anders verspil je zowel jouw als hun tijd. Denk goed na vooraleer je een keuze maakt en ga niet over één nacht ijs. Je kijkt immers uit op een lange en hechte samenwerking. Meer tips over een eerste contact met een interieurarchitect?

Uw renovatie- of bouwbudget bepalen is heel belangrijk. Ik durf zelfs te stellen dat uw budget een van de belangrijkste criteria is die u zal moeten vastleggen, nog voordat u besluit te gaan bouwen, verbouwen of renoveren. Het woord budget dekt de lading eigenlijk niet volledig. We hebben het hier immers over een investering in een nieuwbouw, verbouwing of renovatie. Toch één van de mijlpalen in uw leven? Dan moet u zich de vraag durven te stellen hoeveel u precies wilt investeren. Denk daar grondig over na zodat u een specifiek bedrag in gedachten hebt, nog voordat u contact opneemt met uw (interieur)architect. Dat is mijn eerste tip aan u. 

Lees meer over het bepalen van uw bouw- of renovatiebudget.

Waarom een interieurarchitect inhuren, vraagt u zich af? Omdat een interieurarchitect een toegevoegde waarde biedt bij het bouwen of verbouwen. Hij of zij helpt u uw ruimte vorm te geven en werkt die vormgeving ook uit. Hij of zij ontwerpt uw interieur, zoekt naar de juiste organisatie in uw ruimtes en gaat voluit voor een maximale woonbeleving. Zeg nu zelf, dat is toch heel wat meer dan alleen wat meubeltjes en bijpassende accessoires bij elkaar zoeken?

Meer lezen over waarom je kiest voor een interieurarchitect?