Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Nica Home Projects - Interieurarchitect Ninove

Ervaringen

Christian, Nathalie en kids (Ninove - Outer)

Sinds onze verhuis in 2013 wisten we heel goed in welke ruimte onze nieuwe keuken zou komen. Wanneer het eindelijk het moment was om te gaan voor een nieuwe keuken, hadden we 1001 ideeën hoe die nieuwe keuken er moest uitzien. Het ene idee al wat beter dan het andere. Het bleek echter niet zo makkelijk te zijn; een kleine ruimte met 3 deuren én een raam. Alles moest gewoon compleet opnieuw opgebouwd worden.

We riepen de hulp in van Nica Home Projects. Ruth kwam eerst een kijkje nemen, luisterde naar onze ideeën, nam de maten op en gaf al wat advies… En dan wachten op haar ontwerpen. Eenmaal we deze te zien kregen kreeg onze droom pas echt vorm. Het werd uitkijken naar onze eerste tas koffie in onze nieuwe keuken.

Het werd een proces van een planning van werken die mekaar mooi opvolgden, van werkmannen die één voor één hun stiel kennen, van goed begeleid te worden in de keuzes van materiaal die we moesten maken. De keuken is niet alleen volledig op maat gemaakt én is niet alleen van alle comfort voorzien MAAR vooral ‘niet groot maar GROOTS’.

Dankzij een ferme madam en haar al even ferm team van werkmannen konden we onze eerste tas koffie drinken op de ochtend van Kerstavond. Van een mooi kerstgeschenk gesproken.
 

Liefs

Nele en Gert (Aalst)

Gezien we na twee jaar zoeken nog steeds geen woning gevonden hadden die aan al onze eisen voldeed, besloten we om renovatie toch een kans te geven. Gezien we zelf niet echt wisten hoe we hier aan moesten beginnen, besloten we om samen te werken met een binnenhuisarchitect. Via Google kwamen we op de website van Nica Home Projects terecht. De realisaties op de website spraken ons erg aan en we besloten contact op te nemen.

Enige tijd later stonden we met Ruth in onze net aangekochte woning en bespraken we onze wensen.

Enkele maanden later gingen we - met een iets wat bang hartje- langs bij Ruth om haar ontwerpen te bekijken. We waren meteen laaiend enthousiast! Ruth was er namelijk perfect in geslaagd om onze -soms wat vage ideeën- te vertalen naar concrete 3D tekeningen.

Naast het ontwerpen is Ruth ook een kei in plannen en overleggen met de verschillende aannemers. De planning die vooropgesteld was, werd gevolgd en wanneer er zich onverwachte problemen voordeden, wist Ruth deze steeds snel aan te pakken zonder dat wij ons hier veel zorgen over hoefden te maken.

Het vertrouwen tijdens het hele proces van ontwerpen, uitvoeren en opvolgen was groot en gaf ons rust die we niet gekend zouden hebben indien we alles zelf zouden moeten opvolgen hebben.

Bedankt Ruth!’’

Nathalie en Wouter (Lieferingen)

Nadat we een aantal jaren geleden onze benedenverdieping hadden uitgebreid met een veranda wisten we niet goed hoe we de bijgekomen ruimte optimaal konden benutten om er een evenwichtig geheel van te maken met de rest van de bestaande woonruimte. Kort daarna ben ik ook gestart als zelfstandig vertaler en had ik nood aan een volwaardig bureau.Eetplaats, zitplaats, bureau, lichtjes gescheiden van de rest van de woonruimte, hoe gingen we dat aanpakken? 

Ruth van Nica Home Projects bracht raad! Het was geen gemakkelijke puzzel om te leggen, maar ze kwam met verschillende ideeën en ontwerpen naar ons toe en na veel overleggen kwamen we tot een ideale oplossing. Schrijnwerker Tom zorgde voor de concrete uitvoering van de originele ideeën van Ruth.

We zijn heel tevreden over het eindresultaat. Onze benedenverdieping vormt nu één harmonisch geheel en geen samenraapsel van verschillende ruimtes los van elkaar.

Veronique (Halle)

Voor mijn nieuwbouwproject dat voorziet in een woning die levenslang wonen bestendig is, wou ik van bij de start een beroep doen op een binnenhuisarchitect. Immers ik had gelezen dat veel mensen de fout maken om een binnenhuisarchitect te laat in het bouwproces te betrekken. Bovendien was de beschikbare oppervlakte beperkt en wou ik zeker zijn dat ik er het beste uitgehaald heb.Vandaar mijn keuze om een beroep te doen op een binnenhuisarchitect, bij voorkeur in de buurt van de woning. 

Niet elke gecontracteerde binnenhuisarchitect was bereid om dit beperkte project aan te nemen maar Ruth heeft de uitdaging aangenomen om op een beperkte gelijkvloerse verdieping alle woonfuncties op termijn te kunnen te uitrollen.    
Als controlefreak was dit voor mij een sprong in het duister maar de eerste schetsen zagen er veelbelovend uit! De 3D tekeningen van de woning op korte termijn maar ook op lange termijn geven een absolute meerwaarde en ondersteunen de knopen die moeten doorgehakt worden. 

Ik ben tevreden dat ik de stap gezet heb. Ben hoopvol voor de verdere stappen in het proces. Moesten mijn financiële mogelijkheden ruimer zijn, ik liet haar ook de bovenverdieping onder handen nemen!

Liesbet en Paul (Gooik)

Toen we besloten om onze bovenverdieping en de bureauruimte beneden een ‘opfrisbeurt’ te geven, kwamen we terecht bij Ruth. Het was bijzonder fijn om haar te leren kennen, met haar te overleggen, ideeën uit te wisselen en samen tot nieuwe plannen te komen.

Ruth is spontaan, zegt wat ze denkt, luistert en probeert zo tot voorstellen te komen waar we ons allemaal goed bij voelen. Haar creativiteit kent geen grenzen. Voor elk ‘probleem’ vindt ze een oplossing.

We genieten elke dag van onze ‘nieuwe’ bovenverdieping en kijken reikhalzend uit naar de 2de fase: de bureauruimte. En omdat we zo tevreden zijn over de samenwerking, hebben we besloten om ook een deel van de benedenverdieping (inkomhall, tv-hoek) aan te pakken. Geweldig om te zien wat Ruth allemaal kan doen om – zonder muren uit te breken – onze woning in een nieuw kleedje te steken.

Wij zijn fan van Ruth en van de vakmensen met wie ze samenwerkt!