Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Nica Home Projects - Interieurarchitect Ninove

Waarom kies ik voor een interieurarchitect?

Waarom een interieurarchitect inhuren, vraagt u zich af? Omdat een interieurarchitect een toegevoegde waarde biedt bij het bouwen of verbouwen. Hij of zij helpt u uw ruimte vorm te geven en werkt die vormgeving ook uit. Hij of zij ontwerpt uw interieur, zoekt naar de juiste organisatie in uw ruimtes en gaat voluit voor een maximale woonbeleving. Zeg nu zelf, dat is toch heel wat meer dan alleen wat meubeltjes en bijpassende accessoires bij elkaar zoeken?

Tegenwoordig iedereen interieurarchitect? Toch niet …

Tegenwoordig worden we overspoeld met tips & tricks in woonmagazines en tv-programma’s over bouwen, verbouwen en renoveren. Iedereen waant zich tegenwoordig interieurarchitect. Meer en meer (ver)bouwers stellen zich dan ook de vraag: hebben we wel nood aan een interieurarchitect? En vooral, is hij of zij die extra kost wel waard? Op deze opmerking antwoord ik volmondig: JA! En ik leg u hieronder uit waarom.

Waarom een interieurarchitect inhuren? Voor de vele extra’s

Interieur is hot, comfortabel wonen is dat ook, en de tv-programma’s spelen hier handig op in. Belgen verhuizen niet zo snel – die spreekwoordelijke baksteen in de maag, weet u wel. Ze zullen eerder geneigd zijn hun eigen huis te verbouwen of te restylen. Natuurlijk kunt u daarvoor ideeën opdoen via magazines, internet en tv. Maar wat u daar voorgeschoteld krijgt, strookt niet altijd met de ruimte die u ter beschikking hebt. Het is dan ook moeilijk om een idee te krijgen over hoe uw ruimte eruit kan gaan zien. En dat is nu net de prioritaire taak van een interieurarchitect. Een goede binnenhuisarchitect luistert naar de wensen van zijn klant en zet die om in een helder plan. Hij maakt daarbij gebruik van tekeningen, schetsen, maquettes en 3D-visualisaties. Bovendien let hij op lichtval, vorm, materiaalsoorten en kleur. Ook komt hij dikwijls met creatieve ideeën aanzetten. Ideeën waar u zelf nooit zou zijn opgekomen.

“Een goede binnenhuisarchitect luistert naar de wensen van zijn klant en zet die om in een helder plan.”

Voordelen van een interieurarchitect op een rij

  1. Een interieurarchitect vult uw ruimtes optimaal in met meubels op maat. En hij doet dat goed, nauwkeurig en correct. Meet u zelf alles op, dan bent u al snel veel tijd kwijt en loopt u het gevaar dat de metingen niet altijd even correct zijn.
  2. Hij/zij vertaalt uw wensen naar een functioneel resultaat. Hij legt uw eisen niet naast zich neer, maar voert ze uit op een unieke en creatieve manier.
  3. Hij/zij brengt ideeën tot leven via 3D-animaties en -programma’s. U krijgt zo een realistisch beeld van het eindresultaat.
  4. Hij/zij kent de juiste aannemers voor de job, werkt dagelijks met hen samen, weet wie goed is en wie er de kantjes vanaf loopt.
  5. Hij/zij is een deskundige professional. Enkel personen die ingeschreven staan in het architectenregister mogen zich interieurarchitect of binnenhuisarchitect       noemen.
  6. Hij/zij weet wat er aan materialen te verkrijgen is en wat ze kosten. Hij is dan ook in staat om u een realistische kostenraming te bezorgen.


Wat mag u van een interieurarchitect verwachten?

  • Interieurontwerp van alle mogelijke ruimtes in de woning
  • Materiaalgebruik met aandacht voor kwaliteit, uitstraling, gevoelsbeleving, mogelijke toepassingen en prijskaartje
  • Afwerking, zo essentieel in de presentatie en beleving van een woning of gebouw
  • Bouwkundige en technische wijzigingen, inclusief communicatie met aannemers, elektriciens en installateurs om tot het gewenste resultaat te komen


Nadelen van een interieurarchitect

Eerlijk? Dat zijn er niet zo veel, of het zou de prijs moeten zijn. En daarin volg ik u, want wat u zelf doet, kost u inderdaad niets. Wat kost een interieurarchitect dan, hoor ik u vragen. Het probleem is dat er niet echt een standaardprijs voor interieurarchitecten bestaat, wel veel verschillende manieren van facturatie: uurloon, vast bedrag, zuivere commissie, prijs per vierkante meter of een combinatie. Nica Home Projects werkt NIET zoals de meesten met een commissie maar met een vast bedrag. Het bedrag zal bepaald worden per opdracht en afhankelijk zijn van de vraag van de opdrachtgever.  Op deze manier weet u perfect wat wij u kosten en hoef u zich daar al geen zorgen over te maken.

Heb ik hiermee uw vraag “Waarom een interieurarchitect inhuren” beantwoord?    Hebt u nog vragen?  Contacteer me gerust.