Nica Home Projects - Interieurarchitect Ninove

Metamorfose benedenverdieping

VOOR HET STRIPPEN VAN DE BENEDENVERDIEPING

Het is gekend. Je bent op zoek naar een nieuwe woning. Je botst op een huis waarvan je zegt: “Dit is het! Weliswaar een beetje oud, maar met de capaciteit om uit te groeien tot mijn droomhuis.” Je koopt het huis, gaat er een tijdje in wonen, en dan beslis je je dromen waar te maken. Dat is wat hier gebeurt. In april 2018 wordt de hele benedenverdieping grondig aangepakt. Dat wil zeggen dat alles wordt gestript. Een restyling is inderdaad broodnodig. De kille, ouderwetse tegels hebben hun tijd wel gehad, de donkere kleuren zijn ook al decennia uit de mode, en de afzonderlijke keuken oogt en is ongezellig. Laat donker plaatsmaken voor licht. Hoog tijd voor het strippen van de benedenverdieping.

NA HET STRIPPEN VAN DE BENEDENVERDIEPING

Wat er te zien zal zijn na het strippen van de benedenverdieping? Een complete metamorfose. De jaren stilletjes maken plaats voor een warme en gezellig interieur. Alles wordt één open, behaaglijke en lichtgevende ruimte, overal lichte kleuren. De keuken loopt over in de eetkamer. De zitruimte loopt over in het bureau. De bewoners komen van een uitgeleefde woning terecht in een modern en ruim droomexemplaar waar je geen enkel onnodig tussenschot vindt. Wat denk je? Vind je de metamorfose geslaagd? 

Ruth is niet alleen een fantastische binnenhuisarchitecte maar ook iemand die écht van aanpakken weet. De verbouwing van een ganse benedenverdieping naar een eigentijdse strakke leefomgeving met oog voor zowel gezelligheid als functionaliteit was onze grote wens. Het resultaat is verbluffend: hier konden we vroeger alleen maar van dromen.