Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Nica Home Projects - Interieurarchitect Ninove

Hoe vindt u een goede interieurarchitect?

U hebt een goede interieurarchitect nodig, want u bent volledig uitgekeken op uw leefruimte. U wilt iets nieuws en roept daarvoor graag de hulp in van een deskundige. Een goede interieurarchitect als het enigszins kan. Maar hoe vindt u nu een goed exemplaar? Belangrijk, want zoals in alle beroepen is de ene interieurarchitect de andere niet. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een goede interieurarchitect te vinden. Wat denkt u van volgende opties?

Mond-tot-mondreclame

Heeft een vriend, familielid of buur werken laten uitvoeren door een interieurarchitect? Vraag hen wat ze ervan vonden. Maar houd daarbij altijd in het achterhoofd dat mensen hun eigen karakter hebben. Gebruik uw aangeboren verstand en luister objectief. Stel bijvoorbeeld dat oom Julien, een pietje precies, zegt dat het resultaat te doen was. Tja, dan betekent dat in mensentaal wellicht dat de interieurarchitect zijn werk net heel goed deed. Omgekeerd geldt ook. Als tante Betje, die altijd alles beter weet, te keer gaat over haar discussies, zelfs regelrechte ruzies met haar interieurarchitect. Tja, dan interpreteert u haar verhalen beter iets positiever.

Zoektochtje op internet of sociale media

Hoe goed de mond-tot-mondreclame ook is, toch doet u er goed aan de referenties van een interieurarchitect na te kijken. Ga dus op internet op zoek of hij of zij een website heeft en bekijk de referenties. Foto’s en beschrijvingen zeggen al heel veel. Maar het internet is groter dan alleen die webpagina en biedt u veel mogelijkheden om nog andere interieurarchitecten te vinden. Woont u bijvoorbeeld in Antwerpen en zoekt u een interieurarchitect in uw buurt? Typ dan “interieurarchitect in Antwerpen” in in Google of andere zoekmachines. Hieronder speel ik u een aantal aandachtspuntjes door waar u het best rekening mee houdt.

Gevoel voor stijl is belangrijk

Heeft de interieurarchitect een mooi verzorgde website? Daarmee toont hij al aan dat hij een aangeboren gevoel voor stijl heeft. En dat hij het de moeite waard vindt om aandacht te besteden aan zijn website. Dat laatste is trouwens de logica zelve.

Specialist of generalist?

Beweert een interieurarchitect dat hij alle stijlen aan kan? Die stelling interpreteer je het best met een korreltje zout. Want wie kan er nu alle stijlen aan? Kunnen misschien wel, maar de passie, overtuiging en liefde zijn dan wellicht ver te zoeken. U zoekt wellicht beter naar een interieurarchitect met een bepaalde specialisatie. Stel dat u bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een landelijke stijl. Kies dan geen interieurarchitect die enkel minimalistische, strakke ontwerpen maakt.

Werkwijze?

Elk goede interieurarchitect heeft een pagina waarin hij zijn werkwijze of aanpak schetst. Lees deze pagina grondig door om zeker te zijn dat de inhoud u aanspreekt. Een interieurarchitect die slechts een beperkt aantal werfbezoeken doet is bijvoorbeeld minder interessant als u de zaken nauwkeurig opgevolgd ziet. Ter info: dit is mijn werkwijze.

Uw goede interieurarchitect woont kilometers verder?

Ja, u heeft hem gevonden, de interieurarchitect die u super vindt. Maar dan merkt u dat hij buiten uw regio woont. U bent geneigd hem meteen te laten vallen, maar dat is misschien iets te kort door de bocht. Goede interieurarchitecten doen overal projecten, daarom zijn ze ook zo goed. Ze beperken zich dus niet tot een bepaalde regio. Het enige nadeel is wellicht de iets duurdere afrekening door de extra vervoerskosten.

Zeker doen: check referenties en portfolio

Het is altijd nodig om de referenties van de interieurarchitecten die u vindt te controleren en hun projecten te bekijken. Elke goede interieurarchitect met prachtige projecten op zijn naam, zet maar al te graag zijn uitgebreide portfolio op zijn website

Bezoek de portfolio van Nica Home Projects

Ziet u iets dat u supermooi vindt? Dat volledig beantwoordt aan uw leefwereld, wensen en verwachtingen? Denkt u dat mijn stijlook de uwe is?
Neem dan gerust contact met me op.