Wat doet een interieurarchitect?

Februari 2018

Je stelt jezelf de vraag 'Wat doet een interieurarchitect nu eigenlijk'? Wel, ik ga proberen je een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven. En dat is nodig, want het misverstand dat een interieurarchitect enkel leuke spulletjes uitkiest moet dringend de wereld uit. In het kort? Een interieurarchitect – de vroegere binnenhuisarchitect – ontwerpt je interieur. Deze tekst schrijf ik vanuit mezelf, want die persoon ken ik het best (smiley). Als interieurarchitect maak ik gebruik van maatmeubilair om jouw ruimtes en hun functies ideaal tot hun recht te laten komen. Ik optimaliseer je woonbeleving en dat houdt inderdaad heel wat meer in dan alleen wat leuke accessoires bij elkaar sprokkelen. Weet je wat ik doe? Ik zet jouw ideeën om naar een realistisch concept. Met me samenwerken biedt trouwens heel wat voordelen. Welke die zijn, leg ik je uit in deze blog.
Ga in dat eerste contact met een interieurarchitect vooral na of het klikt

Waarom met me samenwerken?

Omdat ik als interieurarchitect met een andere blik naar een project kijk dan jij als opdrachtgever. Dat is ook heel logisch omdat ik geen emotionele band heb met het gebouw. Mensen houden vaak vast aan wat ze kennen, waar ze vertrouwd mee zijn. Ik toon hen nieuwe dingen en bied hen andere oplossingen die even mooi zijn, misschien nog mooier. Het resultaat van deze aanpak? Vaak kom ik tot een andere invulling van de ruimte dan wat de opdrachtgever in eerste instantie verwacht. Ik durf inderdaad verder te gaan qua ideeën dan de opdrachtgever, maar vaak komt dat het eindresultaat ten goede. Volgt de opdrachtgever mijn ideeën helemaal niet? Dan stuur ik bij. Voor mij komt het creëren van een interieurconcept in de eerste plaats neer op het volgende: ik bekijk het gebruik van de ruimte, vul die functie zo maximaal mogelijk in, en maak optimaal gebruik van maatmeubilair.
Wat zijn de voordelen van werken met een interieurarchitect?
Voor de minder goede verstaanders, hiermee wil ik eigenlijk zeggen: wat zijn de voordelen van het samenwerken met mijn persoontje? (alweer smiley) Je kan uiteraard je interieur op je eentje inrichten. Maar als je dat doet samen met mij, dan heb je toch een streepje voor. Ik som even op wat ik allemaal voor jou kan betekenen en doen. Ik kan:
  • je ruimte optimaal invullen met maatmeubilair,
  • je wensen en eisen vertalen naar een functioneel geheel,
  • zorgen voor een optimale woonbeleving,
  • je op de hoogte brengen van de laatste trends,
  • jouw ideeën omzetten tot een prachtig concept,
  • je ideeën aanbrengen die verder gaan die de jouwe,
  • je in contact brengen met de juiste aannemers.

Wanneer schakel je mij in als interieurarchitect?

Je schakelt me best zo vroeg mogelijk in, zeker als het om een nieuwbouw gaat. Indien nodig kan je dan nog met de architect overleggen en aanpassingen doorvoeren. Dat kan gaan om veranderingen aan de basisstructuur, indeling van de woning, nutsvoorzieningen. Je kan me inschakelen voor aparte ruimtes zoals een badkamer, keuken of woonkamer. Toch raad ik je aan om je ganse woning onder handen te laten nemen. Dat leidt tot een duidelijk concept doorheen meerdere ruimtes en dat komt het ruimtegevoel ten goede. Wil je weten hoe ik te werk ga als interieurarchitect?
Dus, wat doet een interieurarchitect nu eigenlijk?
Wat denk je? Is je vraag 'Wat doet een interieurarchitect' hiermee voldoende beantwoord? Ik zou zeggen: neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wellicht levert het je originele ideeën op, naast een fijne kennismaking en samenwerking.

Je mag me ook telefonisch de vraag stellen 'Wat doet een interieurarchitect'? Bel me op 054 25 29 34.

 Tot binnenkort?
Nica Home Projects neemt o.a. projecten aan in Ninove - Aalst - Geraardsbergen - Zottegem - Brakel