Nadat we een aantal jaren geleden onze benedenverdieping hadden uitgebreid met een veranda wisten we niet goed hoe we de bijgekomen ruimte optimaal konden benutten om er een evenwichtig geheel van te maken met de rest van de bestaande woonruimte. Kort daarna ben ik ook gestart als zelfstandig vertaler en had ik nood aan een volwaardig bureau.Eetplaats, zitplaats, bureau, lichtjes gescheiden van de rest van de woonruimte, hoe gingen we dat aanpakken? 

Ruth van Nica Home Projects bracht raad! Het was geen gemakkelijke puzzel om te leggen, maar ze kwam met verschillende ideeën en ontwerpen naar ons toe en na veel overleggen kwamen we tot een ideale oplossing. Schrijnwerker Tom zorgde voor de concrete uitvoering van de originele ideeën van Ruth.


We zijn heel tevreden over het eindresultaat. Onze benedenverdieping vormt nu één harmonisch geheel en geen samenraapsel van verschillende ruimtes los van elkaar.


Nathalie en WouterVoor mijn nieuwbouwproject dat voorziet in een woning die levenslang wonen bestendig is, wou ik van bij de start een beroep doen op een binnenhuisarchitect.Immers ik had gelezen dat veel mensen de fout maken om een binnenhuisarchitect te laat in het bouwproces  te betrekken.  Bovendien was de beschikbare oppervlakte beperkt en wou ik zeker zijn dat ik er het beste uitgehaald heb.Vandaar mijn keuze om een beroep te doen op een binnenhuisarchitect , bij voorkeur in de buurt van de woning. 

Niet elke gecontracteerde binnenhuisarchitect was bereid om dit beperkte project aan te nemen maar Ruth heeft de uitdaging aangenomen om op een beperkte gelijkvloerse verdieping alle woonfuncties op termijn te kunnen te uitrollen.    

Als controlefreak was dit voor mij een sprong in het duister maar de eerste schetsen zagen er veelbelovend uit !  De 3D tekeningen van de woning op korte termijn maar ook op lange termijn geven een absolute meerwaarde en ondersteunen de knopen die moeten doorgehakt worden. 

Ik ben tevreden dat ik de stap gezet heb. Ben hoopvol voor de verdere stappen in het proces. Moesten mijn financiële mogelijkheden ruimer zijn , ik liet haar ook de bovenverdieping onder handen nemen ! 


VeroniqueToen we besloten om onze bovenverdieping en de bureauruimte beneden een ‘opfrisbeurt’ te geven, kwamen we terecht bij Ruth. 
Het was bijzonder fijn om haar te leren kennen, met haar te overleggen, ideeën uit te wisselen en samen tot nieuwe plannen te komen.

Ruth is spontaan, zegt wat ze denkt, luistert en probeert zo tot voorstellen te komen waar we ons allemaal goed bij voelen. Haar creativiteit kent geen grenzen. Voor elk ‘probleem’ vindt ze een oplossing


We genieten elke dag van onze ‘nieuwe’ bovenverdieping en kijken reikhalzend uit naar de 2de fase: de bureauruimte. En omdat we zo tevreden zijn over de samenwerking, hebben we besloten om ook een deel van de benedenverdieping (inkomhall, tv-hoek) aan te pakken. Geweldig om te zien wat Ruth allemaal kan doen om – zonder muren uit te breken – onze woning in een nieuw kleedje te steken.


Wij zijn fan van Ruth en van de vakmensen met wie ze samenwerkt! 


Liesbet en Paul
Ruth is niet alleen een fantastische binnenhuisarchitecte maar ook iemand die écht van aanpakken weet. De verbouwing van een ganse benedenverdieping naar een eigentijdse strakke leefomgeving met oog voor zowel gezelligheid als functionaliteit was onze grote wens. Het resultaat is verbluffend: hier konden we vroeger alleen maar van dromen. 

En eerlijk... we hadden op voorhand ook nooit gedacht dat dat alles zo vlekkeloos zou verlopen. Na het bespreken van onze voorkeuren en wensen nam Ruth écht alles in handen (en dus uit onze handen). Stap voor stap werden we door het proces geloodst en alles werd zorgvuldig op elkaar afgestemd. Heerlijk om te kunnen vertrouwen op iemand die de coördinatie voor de volle 100% op zich neemt. 


Ruth: hartelijk dank voor de superfijne samenwerking! 


Groetjes,

Hans & Sandy
We leerden Ruth kennen na contact op de BIS-beurs. Via de website hadden we reeds leuke ontwerpen gezien en reeds bij de eerste ontmoeting klikte het goed. 

Als absolute leken zonder enige (ver)bouwervaring waren wij op zoek naar iemand die naast een goed ontwerp ook een werfopvolging kon voorzien en daarenboven kwalitatieve stielmannen kon adviseren. Na verschillende malen uitgebreid overleg slaagde Ruth erin om uit onze soms vage en wat warrige ideeën een mooi ontwerp te puren. 

Bij de uitvoering van de werken volgde Ruth zoals afgesproken alles goed op. Door het regelmatige samenwerken met haar ‘vaste’ stielmannen was er een vlot verlopen van de werken met ook een snel oplossen van de onverwachte problemen. Ook bij deze onverwachte problemen komt de creativiteit van Ruth naar boven. 
Finaal zijn we zeer tevreden van het resultaat en de samenwerking met Ruth.


Thomas en Veerle
Voor onze verbouwing van de volledige benedenverdieping kozen we er meteen voor om te werken met een binnenhuisarchitect.
We hadden beiden geen ervaring met bouwen of verbouwen en omdat we van plan waren “all the way” te gaan, wilden we professioneel advies.

Het voordeel van werken met Ruth is dat zij duidelijk wél heel wat ervaring heeft. Niet alleen in het inrichten van het huis maar vooral ook in het samenwerken met aannemers.

  Voor de inrichting van het huis is de meerwaarde van Ruth dat zij zowel een analytische als een conceptuele en esthetische benadering biedt en dat je verschillende versies als mogelijk eindresultaat op plan krijgt. Daar kan je één plan uit kiezen of je kan elementen van de verschillende plannen samenvoegen (of je vult aan wat je wil) in overleg tot je huis die “thuis” wordt waar ze naar streeft. Plus: die mooie professionele plannen doen je dromen en geven je vertrouwen.

Voor het samenwerken met de aannemers is de meerwaarde van Ruth dat ze de klappen van de zweep kent. Ze weet hoe ze mensen moet aanpakken en ze spreekt ook de juiste taal om de dingen gedaan te krijgen. Zelf hadden we geen tijd om alles op te volgen zoals het hoort (met ieder een fulltime job lukt dat gewoon niet) en dan is het beter om met een gerust hart alles aan Ruth over te laten.
Ze maakt er een erezaak van om ook de details afgewerkt te krijgen zoals het hoort!
Mijn advies is: ga je grondig verbouwen, twijfel dan niet en leg je droom in de handen van Ruth!

Vanessa en Koen
Wij hebben Ruth voor het eerst ontmoet op de Bisbeurs in Gent.

We kwamen hier naartoe omdat we onze keuken wilden vernieuwen maar we wisten niet goed hoe of waar te beginnen.

We geraakten in gesprek en Ruth stelde voor om eens langs te komen bij ons thuis om de situatie ter plekke te kunnen bekijken.

Zij zag al snel enkele mogelijkheden en kansen en bracht ons op ideeën die wij nooit zelf bedacht zouden hebben. Hierna begon onze samenwerking: Ruth luisterde naar onze wensen en begon het één en ander uit te tekenen. We bespraken de voorstellen, Ruth paste haar ontwerpen aan.

Na deze fase werden de nodige stielmannen gezocht. Ruth verzorgde de contacten en nam de planning voor haar rekening. Op die manier werd ons heel wat stress en extra werk uit handen genomen. Tijdens de werken volgde zij alles goed op. Waren er dan nooit problemen? Oh jawel hoor, maar Ruth trachtte steeds voor een vakkundige en efficiënte oplossing te zorgen.

Je kon voelen dat de stielmannen respect voor haar hebben en haar beschouwen als iemand die weet waarover ze praat. Ze kent haar vak, zoveel is zeker. In de afwerkingsfase gaf Ruth ons ook nog zeer nuttige tips, zoals kleuradvies, en bezorgde ze ons adressen waar we terecht konden voor passende meubels en gordijnen.

De verbouwing is ondertussen een half jaar achter de rug en we genieten elke dag van onze nieuwe woonruimte. Onze keuken is immers veel meer dan een keuken geworden. Met dank aan Ruth!

Gudrun en Guy
Hello Ruth,  

Nogmaals bedankt voor je vakkundige uitleg.  Je spontanïteit en je vriendelijkheid creëren onmiddellijk ’n band en ook vertrouwen.  
Heb bouwplannen probleemloos teruggevonden, ze liggen voor je klaar.  

Prettig en zonnig weekend !!  
Vriendelijke groetjes,  
Christiane.  
Dag Ruth,  


Alles vlot verlopen. Het ziet er goed uit. Heel content. Heb jouw contact gegevens doorgegeven aan iemand die was komen kijken.   

Voor de rest leggen we nu de oprit aan en is de tuin achteraan ook helemaal anders.  
Mocht je nog een willen komen kijken, meer dan welkom!  

Heel erg bedankt voor alles! Topie.  

Mvg,  
Mieke
Nica Home Projects neemt o.a. projecten aan in Ninove - Aalst - Geraardsbergen - Zottegem - Brakel